Van Hees BV levert uitsluitend aan professionele eindgebruikers. Aan particulieren en bedrijven buiten de professionele sfeer, wordt niet geleverd

Interne Kwaliteitsbeheersing binnen Van Hees B.V.

Interne Kwaliteitsbeheersing binnen Van Hees B.V.

Een goede kwaliteitsbeheersing begint bij de inkoop van producten via leveranciers en producenten die door Van Hees B.V. zijn beoordeeld en akkoord bevonden. Voor ieder product waar dit relevant voor is wordt het batchnummer en certificaat van analyse digitaal gearchiveerd. Voor apparatuur geldt altijd dat deze CE gekeurd moet zijn.

 

Kwaliteitshandboek

 

Om de kwaliteitsbeheersing na te leven, wordt er gewerkt volgens een kwaliteitshandboek dat compliant is aan ISO 9001. Al onze processen worden hierin beschreven; van resource management tot aan productrealisatie, keuring, analyse en verbetering van het product. Onder deze processen vallen onder andere; hoe te handelen bij goederenontvangst, uitgifte van goederen, correct gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, periodieke back-ups van het systeem en een klachtenregister.

 

Standard Operating Protocol

 

Het Standard Operating Protocol (SOP) beschrijft hoe te handelen bij de verschillende productieprocessen. Wij monitoren de productieprocessen actief en passen de SOP aan indien nodig. Dit om veilig te werken en te voldoen aan de nieuwste wet- en regelgeving.

In de SOP nemen wij kritische punten op die zijn benoemd door de kwaliteitsmanager. Dit geeft de mogelijkheid om tussentijds in te grijpen indien nodig. Wij kunnen de wensen van de klant hierin meenemen indien mogelijk.

In ons ERP systeem is precies terug te halen welke grondstof en batch gebruikt is in het productieproces. Na elke productie wordt er een rapport geschreven, waarbij deze na goedkeuring digitaal wordt opgeslagen, zodat bij eventuele terugroepacties deze kunnen worden nagelopen en getraceerd uit welke batch dit komt.

SOP

Veilig werken

 

Samen met een veiligheidsadviseur worden relevante protocollen gemaakt en onderhouden conform wet- en regelgeving. Voorbeelden hiervan zijn een beveiligingsplan voor hoog-potentieel gevaarlijke stoffen, een BHV-plan en een Risico-Inventarisatie en-Evaluatie. Tevens krijgen werknemers scholing over de toepassingen van de verschillende producten die Van Hees in het assortiment heeft. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Periodieke ADR training over het veilig inpakken en versturen met de juiste ADR labels en de kennis om de chemische producten op de juiste locatie te plaatsen.
  • Interne chemie/laboratorium training waarbij intern lessen worden gegeven over onderwerpen die te maken hebben met chemie en laboratoria, om zo de kennis te vergroten van alle werknemers.

 

Het belangrijkste blijft een kritische opstelling te houden rondom veilig werken in een veilige werkomgeving.